Spelregels van het forum
Als ik mijn e-mailadres invul, krijg ik dan spam?
Update forum april 2008
Hoe kan ik zoeken in het forum?
Ik wil geen email(berichten) meer ontvangen
Waarom staan de nieuwste berichten niet altijd bovenaan?
Ik zie de R en de N niet

HuisregelsVerplichte kost voor (postende) forumbezoekers
We horen graag je mening, zonder posters is er natuurlijk ook geen forum. Maar er zijn wel regels. Net als jij willen we een open en eerlijke discussie!

Het geven van een 'reactie' op een posting is niet vrijblijvend. We hebben te maken met wettelijke regels en daarnaast hebben we zelf ook onze ideeŽn over wat we wel en niet op het forum toelaten. Een open discussie houdt niet in dat alles toelaatbaar is. Je bent op eigen initiatief op het forum en gaat dus akkoord met onze forumregels hieronder wanneer je het forum bezoekt en je op het forum berichten post.

Forumregels:
1. Geen racisme, anti-semitisme, extreemrechts taalgebruik andere haatdragende uitingen en bedreigingen. Die verachten we en zijn dus absoluut niet toegestaan.

2. Posten onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen, simpelweg 'trollen' genoemd wordt niet geaccepteerd, evenals slechte postings...

3. kijk en bedenk of je geen typfouten hebt gemaakt of domme vragen stelt en post dan pas het bericht. Kijk voor je een vraag stelt eens in het archief. Er gaat een wereld voor je open. Wanneer we honderden keren dezelfde vraag terugzien op het forum krijgen we er toch wel genoeg van. Dat geldt ook voor mensen die halverwege een thread een nieuw onderwerp aanboren. Hou het simpel en begin een nieuw onderwerp. Leuk voor jou, alles is namelijk beter terug te vinden, ook leuk voor anderen, want die kunnen antwoorden en reacties op hun vraag onder hun eigen onderwerp terugvinden.

4. Alle postings die als doel hebben dit forum te raken, beschadigen, in discrediet te brengen zijn niet toegestaan. Ben je het niet met ons forum eens, dan heten wij je niet welkom op dit forum, blijf weg en post maar ergens anders.

5. Mailen via het forum is op eigen risico. De mailfunctie op het forum is alleen bedoeld voor leuke en informatieve mails. Niet voor haatmails, en andere negativiteit. Het is verboden om je via email voor te doen als iemand anders. We zullen bij achterhalen van dergelijke praktijken actie ondernemen, varierend van permanente ban tot aangifte. Je bent dus gewaarschuwd.

6. Geen links naar illegale zaken als warez, mp3's, simlocks e.d. Geen herhaalde (commerciŽle) postings of sluikreclame.

7. Schuttingtaal, sexueel getinte opmerkingen en andere onzin hoeven we niet op het forum. We waarderen het dat er vrouwelijke bezoekers op ons forum komen. Laat hen dus ook in hun waarde.

8. Onzinnige postings die geen inhoud hebben hoeven we niet hier te zien. Dus bijvoorbeeld 'wat doe jij vanavond' of 'wie wil met me mailen'. Ga maar naar een chatbox of naar de kroeg op de hoek en kijk of iemand met je wil kletsen. Een forum is om informatie met elkaar uit te wisselen. Wat je vandaag gedaan hebt is niet boeiend voor iemand die naar specifieke forumgerelateerd onderwerp op zoek is. We zijn geen gouden gids. Eventueel kan, na afspraak met de moderator wel een speciale thread aangemaakt worden waar deze regel niet voor geldt. Maar alleen dus wanneer een moderator dit coŲrdineert, niet op eigen initiatief.

9. Als we zouden willen weten wie jullie precies zijn hadden we wel een aanmeldingsprocedure ingebouwd en om gegevens gevraagd. Informatie over anderen posten is niet tof, als iemand dat wil doen, kan die dat zelf doen. Dit levert je een straf op. Ook links van allerlei bedrijven hoeven we niet te weten. Heb je een leuke website, dienst of leuk forumgerelateerd product, neem contact op met ons en wellicht nemen we een linkje op. We zijn geen markt waar je met je koopwaar in alle threads gaat posten.

10. Je IP wordt bij ons opgeslagen, evenals bijbehorende bijdragen en evt. emailadres.

11. Bij het overtreden van de huisregels kunnen we je ip adres bij je bijdrage zetten. Hiermee ga je akkoord als je bij ons berichten plaatst.

12. Ook kunnen we onze medewerking verlenen bij een justitieel onderzoek. Dus boeven en schurken opgepast, jullie zijn gewaarschuwd.

13. Forum is voor ons en jullie plezier. We hebben meer te doen dan alleen het forum bijhouden. Duurt het even voor je reactie van ons hebt, of kunnen we je vanwege tijdgebrek geen antwoord geven, niet boos worden. Ga niet om de dag of (erger, alsjeblieft niet) vaker mailen over wat anderen fout doen op het forum. We houden niet van deze mail. Wat niet wegneemt dat je ons voor ťcht serieuze zaken altijd kunt bereiken, mits je met een gefundeerde klacht, onderbouwde opmerking of heldere vraag komt. We zullen in dat geval je reactie ook serieus behandelen.

14. Vind je het forum niet boeiend, leuk, niet druk, saai, onprofessioneel, whatever... blijf lekker weg en ga vooral niet posten. Het forum is niet voor jou, want het forum is namelijk alleen voor mensen die het wel leuk vinden om te posten.

15. Voor de oldskool en doorgewinterde forumbezoekers... wees spaarzaam in flamen... ga niet cyberknuffels en andere gerelateerde zaken posten. Geef daarentegen juist aan waarom je het eens bent met iemands stelling.

16. Bedreigingen posten op het forum zijn uit den boze. Ook als ze grappig bedoeld zijn. Gewoon niet doen, probeer op een andere manier grappig te zijn. Iedere bedreiging nemen we namelijk serieus en kan je in potentie een arrestatie opleveren, daar zit je toch ook niet op te wachten?

17. Rijg verder ook geen bedrijven en personen en publique aan de schandpaal. Heb je een probleem met een bedrijf, instelling of persoon, ga met ze hierover ruziemaken buiten het forum om of span desnoods een rechtzaak aan. Kom niet uithuilen op het forum. Heb je een rechtzaak gewonnen betreffende aangedaan onrecht, dan is zo'n bericht wel welkom. Wij kunnen en willen vooral namelijk niet nagaan of een klacht klopt, dus dat laten we graag aan de officiele instanties over.

18. Heb je een IP ban, dan kunnen we kijken hoe/of we eruit kunnen komen. Mail de moderator een goed voorstel.

19. In het kort komt het er op neer dat als je je redelijk normaal en binnen het kader van de in Nederland geldende regels gedraagt, je geen problemen krijgt. Sterker nog: We werken in dat geval samen aan de ontwikkeling van een leuk en informatief forum. Overtreed je een of meer van de bovenstaande regels, dan levert je dit een actie op van de moderator, varierend van een waarschuwing of verwijdering van bericht tot een permanente IP ban. Ben je het niet eens met een van de bovenstaande regels, blijf dan liever weg van het forum. We proberen hier namelijk een leuk forum van te maken.

20. Alle postings op het forum zijn meningen van mensen waarmee we geen relatie hebben als forum. Je bent dan ook voor de volle 100% verantwoordelijk voor je eigen bijdragen op het forum. De huisregels kunnen op ieder moment naar goeddunken van het forumteam ter plekke aangepast en aangevuld worden.

21. Oh ja, beroepen op de regels heeft geen zin, wij hebben altijd gelijk ;-)

Als ik mijn e-mailadres invul, krijg ik dan spam?


Wij maken geen gebruik van de gegevens van de bezoekers voor commerciŽle doeleinden. Alleen als je opgeeft dat je nieuwtjes en aanbiedingen over het onderwerp van het forum wilt ontvangen, kun je nieuws en aanbiedingen per mail ontvangen. Maar je e-mailadres wordt door ons nooit overgedragen aan derden.
Ook voor andere bezoekers is je e-mailadres verborgen. Men kan je alleen mailen via een formulier. Hierdoor kunnen ook zogenaamde spybots, die op het Internet naar e-mailadressen zoeken, je e-mailadres niet vinden.
Je krijgt dus geen spam!

Update forum april 2008


Eind vorig jaar heeft Jan van der Heide, die bij ons afstudeerde, een update geschreven voor het forum. Het Denemarkenforum is nu dus vernieuwd. Oke, het ziet er ongeveer hetzelfde uit en werkt nagenoeg hetzelfde, maar er zijn toch een aantal belangrijke verschillen t.o.v. de vorige versie. 1. de inlog Om een bericht te plaatsen moet je een account aanmaken. Je claimt hiermee je gebruikersnaam, zodat niet iemand anders deze kan gebruiken. Het is dus vanaf nu helemaal duidelijk wie wie is. Ook moet je je aanmelding via email bevestigen. 2. misbruik melden Soms verschijnt er een bericht die tegen de forumregels in, toch is gepost. Je kunt ons hier heel eenvoudig op attenderen door de knop in te drukken onder een bericht. Wij zien wie de misbruik heeft gemeld en om welk bericht het gaat. Zo kunnen jullie ons helpen en kunnen wij sneller werken. 3. anti spam Bij het aanmaken van een account moet je een anti-spam code invoeren, zodat we weten dat niet een script, maar een échte persoon een account aanmaakt. Let even op de anti-spam code. Je ziet een eenvoudige som en een paar letters. De oplossing van de som voer je in, samen met de letters (zonder spaties!!). 4. bladeren door forumberichten Dit hebben we iets eenvoudiger gemaakt, zodat je sneller op pagina 3 of 4 kunt komen. Zeker als Denemarkenforum nog drukker bezocht gaat worden, is dat een handige tool. 5. gebruikers-account Je kunt je gebruikersprofiel invullen, als je dat wilt (niet verplicht). Ook geef je zelf aan of je het profiel openbaar wilt maken of niet. In je profiel kun je naast je naam, adres, woonplaats, postcode en emailadres ook kort iets over jezelf vertellen. Onthou je wachtwoord GOED en bewaar deze. We leveren vooralsnog géén nieuwe aan. 6. het forum lezen De meeste bezoekers op het forum posten geen bericht, maar kijken even rond en lezen mee. Voor deze groep bezoekers verandert er niets. Het forum is geheel toegankelijk voor lezers. Door de update is de sectie -digicards- weggevallen. Mocht je de mail van denemarkenforum stop willen zetten, mail ons dan even. De moderator heeft de mogelijkheid om een topic op slot te zetten. Ook een wens die we afgelopen tijd binnengekregen hebben van zowel forumbezoekers als van moderators.

Hoe kan ik zoeken in het forum?


Op de hoofdpagina van het forum staat bovenaan de pagina een veld waarmee je naar een bepaald woord in het forum kan zoeken. Klik op zoeken en je krijgt een lijst met de threads waar dit trefwoord is gevonden.
Klik op het bericht en je gaat naar de thread, waar de gevonden woorden in een andere kleur zijn weergegeven.
Je kunt ook meer dan ťťn woord invullen, maar geen woorden korter dan drie letters.

Ik wil geen email(berichten) meer ontvangen


Als je niet langer een email wilt ontvangen bij een nieuw bericht in het forum, klik dan op de link onderaan het mailtje en vul je emailadres in.
Je krijgt dan meteen een mailtje van ons met daarin een link. Door op deze link te klikken, wordt je emailadres uit onze database verwijderd.
Je kunt het formulier ook bereiken via de verwijzing op de infopagina.

Waarom staan de nieuwste berichten niet altijd bovenaan?


Het nieuwste bericht Úf het bericht met de nieuwste reactie staat bovenaan. Er kan dus een ouder bericht bovenaan staan, maar dan is er bij dat oude bericht net een nieuwe reactie gepost.

Ik zie de R en de N niet


Bij een nieuwe thread staat een N, als er een nieuwe reactie is staat er een R voor.
Maar dit werkt alleen als je je browser zo hebt ingesteld dat je 'cookies' accepteert.
De gegevens in het cookie worden alleen hiervoor gebruikt.